15.8.12

reminiscence iftar jamaie

bismillahirahmanirahim. uhibbukum fillah.

alhamdulillah . kita diberi kesempatan nak masuk blog nii balik . :)  . 

ini kisah iftar jamaie kami semua :)


dengan kehadiran seramai 17 ahli  enigma.    

aku rasa aku nampak muda. pffft. haha
 kehadiran 17 ahli enigma ini membawa satu kegembiraan yang lain dalam ramadan kali ini. ohh 17 sebab mozek datang lepas berbuka. still, datang jugak. so dia considered join laah. kehkeh



host gathering kali niih azam. dia yang host. pukul 4 dia sampai. pfft. yang dari sabak pon datang lagi awal. dah lah datang lambat. nak tengok wayang nak main bowling nak shoping raya .  haha
kesian azam. 

kisah hanso pulaak. selipar dia chomeell. first jumpa expectation semua curi selipar masjid! haha. 


ini marco polo. paling awal sampai. pukul 11 aku tak mandi lagi dia dah sampai dengan atik ngan paan. (Y) . rambut dia partially parallel . hewhew


ini akhiar. asal roger dia nak keluar . soalan dia kompem siapa lagi? .  feberet. gamba tuh pfft. lighting tempat pool tuh cam ape ntah. 



 niiih semua dah malas nak buat pape. menunggu detik nak berbuka. masa gerak ya rabbi slow gila time niih. 

initially nak main bowling pastuh semua lapar letih malas and as the sun goes down , boling makin mahal. maka ber usrah  kat sinih. kehkeh.

niih the izwans. afdhil datang nun jauh dari melaka. mantaap!


niih lah dia host kita. hero batu cave. muehehe.


niih atik agogo. kawan baik arip ipan. haha. ada dia niih + budak lain sikit. perhh sorang sorang punye buku lama dia bukak. 


ohh apisz tuh dok atas kerusi sbab dia tengah charge fon tuh. 


ini arip ipan. kawan baik dia atik agogo. haha. gaya dah macam budak kecik hilang parent kat mall.


apep! kalau apep tadatang . jangan harap itu ruslan roslan nak datang. apep datang mengharap kehadiran  epul. eh bukan yg tuh epul yang ini. haha. epul nih pulak nokharoom. mesej jadah tak reply. gaya dok cina padahal kat mesia lagi je punn.


nih paan. nama glamour dia lemb. haha. dia tengah posing sebenarnye niih. bukan menyembang. tehee. kisah paan dengan eskalator pon jadi kenangan manis. semua salah abu. haha. 


niih cashier bergerak hari tuh. dalam dompet tak main ringgit ringgit. semua euros je. hero dari urduun.


sebab aku upload gamba bawah niih tiga -tiga , sebab nak tunjuk kat korang muka aatik. see  how happpy he was? eh , see how happy we were? 




kedai dah macam kitorang yang punye. padahal kedai full house.
ignoring the surroundings , theres just us. ukhwah filllah.



ini apa dia buat aku pon taktau. walrus like posing . haha



nih meja paling lambat. nasib baik paan meja lain. orang dah berbuka baru nak bukak suis. haha.  



kuwayyiz giddan !


taktau nak tulis apa. HAHAHAHA


apa yang dimakan tuh takdelaah contribute banyak sangat to the joy and super duper  happy atmosphere . tapi the people we are with yang contribute banyak. 


antara syarat nak capai kemanisan iman tuh mencintai seseorang kerana Allah . tak kira laah sahabat ke kekasih ke. 
maka, uhibbukum fillah!


tuh pinggan whero! dia yg tak makan sayur ! hahahaa


adhil buat muka comel. haha. whero pilih cekodok . sayur dia letak balik. dia cakap sayur boleh buat cancer. haha 



and finally ~ kaching kaching. thanks to those yang bayar lebih. kehkeh. ends up it is a very cheap iftar indeed. 



pikir dah habis ke? 


  • well, gambar dah habis laah. nak cerita for those unfortunate yang tadapat datang. kehkeh. lepas iftar, then berjalan area pj kejap. isya' pastu tarawih. muehehehe. pastu gerak gi wangsa walk. kesian aatik nak sangat tengok step up. aku ajak mula mula , dia nak tengok bourne legacy. HAHAHA



  • lepas wangsa walk gi burger bakar kat wangsa melawati. haram jadah punye azan bagi direction cam gps outdated. 



  • kat burger bakar. haaaa. sinih afdhil depart. meh aku cerita what happened. sinih lah the detailed buku lama was revealed. sampai ada satu cerita yang 4 orang je paham :/ . it was ze most amazing night.hours spent here.

  • pastu gerak gi danau kota uptown. first time aku masuk uptown. macam pasar malam yang memang malam betullah. pusing pusing. aku cari baju smurf takhade. everything is so cheap! then lepak sana . time niih pukul 1-3 pagi kat sinih. semua dah lemau dah time niih. amar gi tidur dalam kereta. 


  • then arep ipan nak balek. ade jugaak laah private joke yang keluar kat sinih. haha. maka, rombongan seterusnya ke uia gombak. habis semua trafic light merah diterjah. arab ammiyah ckap,   على طول ! hantar arep ipan, then rehat kejap kat masjid uia tuh . join sekali the qiam yang tengah buat kat sana. serius. imam dia baca sedap gila! kat sinih geng sabak depart. 

  • then we went for sahur. kat greenwood. time niih semua dah lemau dah. hans je segar. apa dia makan taktau. lepas sahur everyone depart. 

  • aku enjoyed very much the 18 hours activity. misi iftar jamaie berjaya. 

  • thanks sbab bkorban masa ngan tenaga dan lainlain .

  • harith , hafizuddin , aatik , amar , farhan , izwan , izwan, muzhaffar, muazan, hanis afiq, azamuddin , zuraifi, izat, azan , arif irfan , afif aizat and akhiar ! 

tulaah laporan hari itu. moga harap dimaafkan segala silap dan salah , everything said everything done everything that had happened . enjoyed every second of it. andaikata kita tak jumpa dah lepas niih, ataupun takde rezeki nak jumpa .takhape ,  



kalau bukan didunia , di syurga Allah 


insyaAllah. ikhwah fillah :)

0 comments:

Post a Comment