18.9.11

HARITH YANG BAIIIKK~



salam alaik~!! 

 kehkeh, keciaan aku tengok blog niiih. berhabuk tahap fuuuu. HAHA 
kehkeh, tajuk dia tadak apa maksod poon. muehehe



so guys, aku rasa 98% budak enigma niih dah start study dah kaan.

aku ada lagi few weeks. start klas 8th oct kot. tah. sooo, jom laah

inchik harith nak kasi tazkirah. wheee~ 



hahahaa. ingat laahh weehh, kat mana korang berada ponn. tak kesah laah dlam msia atapon abroad ke.

first and foremost pegang ah agama tuh kuat kuat. especially those yang akan further 

kat non muslim country . paling awal epul lah en, lusa ke beijing , china. 

 mcam aku post kat blog kelas aku,  bukan lah bermaksud

budak dlam mesia niih tayah jaga sangat agama tuh, cuma, 

disebabkan msia nih dikira a muslim country , halangan cam islamophobia ngan kapir harbi 

ciput je laah . but then we dont know what lies ahead kaan. so, pegang laah agama tuh kuat! 

kehkeh. 




secondly, hmmmmphh.. google lah sendiri. haha. bab atas niih besar gila sekop dia . 

jadiii, hang pa pikir lah sendiri. wheeee. 




lagu niih saje je...  aku nak post kat fb jee. tapii cian pulak tengok blog abandoned nii. 

jadi aku post sini. 





enjoyy laah~ best part dalam lagu niih 

~KU TAK SANGGUP KEHILANGANMU~

*eceewaaahh, moood takbetul niih.





so last skali, aku doakan kesejahteraan dan kejayaan kita bersama !  

good luck ah yang tengah minggu exam niih. haha. aku azam dot ngan ahmad goyang kaki lagii. 

wheee. all the best . shidda heilak! 

salam alaik :)  muah muah 

3.9.11

Selamat Berjuang!

Salam kepada semua sahabat2 warga ENIGMA,,
dan para pengunjung Blog Enigma,,
semoga kalian sentiasa diberkati olehNya,,
Sebenarnya entry ini ditulis khas untuk
sahabat2 ENIGMA yang akan melanjutkan pelajaran terutamnaya ke TIMUR TENGAH
yang akan pergi tidak lama lagi,,
tahniah dan selamat berjuang kami ucapkan,,
teringat pada lirik lagu nyanyian kumpulan BROTHERS,,
yang bertajuk Selamat Berjuang,,
begini lagunya...

Malam siang berlalu
Gerhana kesayuan
Tiada berkesudahan
Detik masa berlalu
Tiada berhenti
Oh syahdunya
Sejenak ku terkenang
Hakikat perjuangan
Penuh onak dan cabaran
Bersama teman-teman
Harungi kehidupan
Oh indahnya o ooo

Berat rasanya
Di dalam jiwa
Untuk melangkah
Meninggalkan semua
Kasih dan cinta
Yang terbina
Iakan selamanya
O ooo
Selamat berjuang sahabatku
Semoga Allah berkatimu
Kenangan indah bersamamu
Takkan kubiar dia berlalu
Berjuanglah hingga ke akhirnya
Dan ingatlah semua ikrar kita
Hati ini sayu mengenangkan
Sengsara di dalam perjuangan
Jiwa ku merana dan meronta mengharapkan
Kedamaian dan jua ketenangan wo uwo
Tetapi ku akur pada hakikat
Suka dan duka dalam perjuangan
Perlu ketabahan dan kekuatan
Keteguhan hati berlandaskan iman
Selamat berjuang sahabatku (sahabatku)
Semoga Allah berkatimu (berkatimu)
Kenangan indah bersamamu (bersamamu)
Takkan ku biar dia berlalu (ooooo)
Berjuanglah hingga ke akhirnya
Dan ingatlah (ingatlah) semua ikrar kita
O o ohooo ho o ohooo
Tajuk Nasyid : Selamat Berjuang
Artis : Brothers
Album : Teman Sejati

SELAMAT BERJUANG SAHABAT2KU,,,
TERUSKANLAH MENUNTUT ILMU KERANA ALLAH,,
JANGAN SESEKALI TINGGALKAN PERINTAH ALLAH,,
JANGAN SESEKALI ALPA DAN LEKA..
INGATLAH TANGGUNGJAWAB DAN AMANAH KALIAN,,
SEMOGA DENGAN ILMU YANG KALIAN PEROLEH..
DAPAT MEMBANTU AGAMA, BANGSA DAN NEGARA,,

KAMI WARGA ENIGMA SENTIASA MENDOAKAN KEJAYAAN KALIAN
DI SANA,,,,INSYAALLAH,,


~semoga ukhuwah kita berkekalan..insyaAllah~