10.4.11

Bila Kita Melangkah Dewasa

9/4/2011

hari ni, sekalian ENIGMA akhirnya sah jadi ex-intersaber lepas majlis graduasi/konvokesyen kat sekolah, maybe kali terakhir kita akan jejakkan kaki kat sekolah


beberapa hari sebelum event tu start, sebahagian budak-budak Destinasi Bajet, Destinasi Mahal Cegampang, dan Takde Bajet buat gathering ramai-ramai yang sekepala sama lepak bersama-sama

hidup lepas alam sekolah lagi-lagi lepas keluar asrama memang nak enjoy habis, malam-malam lepak sampai pukul 3 pagi, buat macam-macam yang tak pernah dibuat, karaoke lagu rock kapak, babiQ! TERBOEK AH!


ramai yang niat nak datang event tu tanpa mak bapa diorang sebab nak jumpa member


ada juga yang rindu sekolah


ada juga hanya nak sijil semata-mata


apapun, aku nak tulis/lukis something

hargailah member kita sebaiknya


.
.
.
.
.
.
nak kaler sat
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sama tak, sama tak? hehe

3.4.11

Cemerlang Atau Tidak : : : ade Hikmahnye}}

Assalamu'alaikum warahamatulaah{jawab jgn xjwb ye,,,=p}

Entri kali ini saya ingin mengajak rakan-rakan semua untuk melihat kembali SLIP KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM 2010,,mesti terpikir en,,,

"..wah!!Bio aku A+!!!hebat siot!!!.."
"..wah!! Ak xsgka dapat straight A!!!.."
"..ak hentam je Fizik nie,,tup,,tup dpt A...hebat gak.."

Itulah di antara kemungkinan luahan hati rakan-rakan EnIgma kita....

Tapi sebenarnya kawan-kawan sekalian,,
dalam kita mengecapi kejayaan...ade juga di antara rakan-rakan kita yang MUNGKIN FRUST ngan keputusan yang dyorg dapat(macam aku lah,,aku bukan dpt rezult bgos pun..)
Ade yang mengambil masa sehari tok lupakan rezult SPM,,ade yg x online,,yelah,,kawan2 sebuk nak taw rezult kita tp ezult kita xsehebat mana...

Ak ingt lagi kata2 sahabat aku yang aku sayang...huhu

"..din..ko jgn pikir sgt rezult ko tu,,,ko leh wat mcm2 ngan lupekan rezult tu..."
huhu,,thanx Jappar!!

betoi tu..tyme dye ckp mcm tu,,semangat ku terus bangkit maju tok MATRIKULASI....
yelah....SPM BUKAN SEGALA-GALANYA...

tapi INGAT RAKAN-RAKAN KU....
Dalam mengecapi KEJAYAAN DAN BEROLEH KEPUTUSAN X SEBERAPA,,
sebenarnya ALLAH ingin menguji kita..sama ada kita dapat TABAH/REDHA dengan ketentuan-NYa....dugaan namanya,,,

buat kawan2 yang cemerlang,,TAHNIAH,,dan teroskan usaha anda dalam arena PENDIDIKAN & PEKERJAAN kini yang banyak persaingan...doakan lah agar KEJAYAAN YANG ANDA PEROLEH BUKAN ISTIDRAJ...Kejayaan yang anda miliki itu merupakan AMANAH ALLAH AGAR DAPAT MEMBELA AGAMA ISLAM DI MANA-MANA SAHAJA....lebih2 lagi dunia akhir zaman kini,,,

buat golongan yang xcemerlang macam aku...TABAHKAN HATI DAN LUPAKAN JE,,,hehehe,,,xde maknenye nak ingt lame2 rezult tu,,leh je perform lagi kat matriks,,SCHOLAR PUN byk gak tok budak2 LEPAAN MATRIKULASI....

Jadi kesimpulannya:::Jangan segan2 nak datang HARI KECEMERLANGAN SBPISB 2010 9 April 2011 YE,,,HUHU...aku rindu nak jd photographer lagi & AKU RINDUKAN KAWN2 AKU!!!!(esp::Zuhairi Mazlan,Hafizuddin,Hanif Sopuan =])

~~~~sekian~~~~