12.3.11

Hati-Hatilah Anda!

Hye! Eheeek! Ehemmm! Assalamualaikum w.b.t! Salam sejahtera kepada semua warga Batch Enigma 0610 dan tidak lupa juga kepada guru-guru dan makcik dan pakcik DM, dan Dobi. Abang Paie sekali pun boleh juga..tu pun kalau Abg. Paie baca lah...-.-'

Harharhar..

Okey, sekarang tak silap saya iaitulah tinggal lagi 11 hari saja untuk nak ambik keputusan SPM 2010.

Wheeeee~~~

Bila cakap pasal SPM atau PMR sahaja..

Chhhhoooppppss!!!  Sebelum itu, aku nak buka ceritalah...

Yela, bukan aku nak salahkan Qada' dan Qadar. Kadangkalau waktu2 nak PMR/SPM or waktu nak ambil result saja. Barulah, kita terdengar dan mendapat khabar sedih mengenai sahabat seperjuangan kita ini telah pergi ke rahmatullah.

Innalillah Wa Innalillahirojiun..

Bukan nak ungkit atau salahkan urusan Allah S.W.T...

Niat aku baik disini...

Yela, semenjak aku sekolah di SBP Integrasi Sabak Bernam ini. Dah, 4 atau 5 berita, iaitulah seorang dari setiap batch akan meninggal dunia..

Tak faham?

Senang citer aku buka cerita batch-batch lama..

PERHATIAN!!!

Sebelum itu, saya susun sepuluh jari memohon kemaafan kepada batch-batch terdahulu dan ahli keluarga yang terlibat jika terdapat tersalah ejaan nama ataupun sebarang kalipun.
Batch SPM 2008, Arwah Hafizah Hasan telah pergi kerahmatullah sebelum mengambil Exam SPM 2008

Batch SPM 2009, Arwah Luqman Hakim Zamaloilaiy telah pergi kerahmatullah sebelum mengambil keputusan SMP 2009.

Batch PMR 2009, Arwah Zia-Ul Ikmal telah pergi kerahmutullah sebelum mengambil keputusan PMR 2009.

Semoga Allah S.W.T mencucurkan rahmat kepada roh anda sekalian.. InsyaAllah!
Al-Fatihah....

Okey, sudah selesai apa yang saya nak jelaskan. Saya harap agar anda semua faham mengenai apa yang saya ingin perjelaskan dalam entry ini.

Dan saya, selaku ahli dan juga admin blog enigma ini berharap agar...sebelum itu...

Lihat watak-watak dalam gambar-gambar di bawah dahulu..

5  Taufik! Sains Agama! Tapi Perempuannya, Ya Rabbi!

5 Hidayah! Sains Agama!

5 Rahmah! Sains Tulen! Yang tengah berdiri tu kepala kelas nih!

5 Maghfirah! Sains Tulen! Gaya macam Sekolah Harian!

5 Syakirah! Sains Teknikal! Kalau korg pandai, kat mana saya?
Sudah tengok/ratap/teliti dengan betul-betul?

Okey, nak cepat cerita sebab saya dah mula mengantuk ini. Saya berharap agar watak-watak di dalam gambar2 di atas ini dapat jaga diri anda masing-masing supaya tali persahabatan kita akan sentiasa bersimpul mati.

Ini saya nak berikan pesanan kepada watak-watak di atas sinunn...
Pertama 1
Yang rempit-rempit tu, banyakkan la berzikir dan membaca doa semasa, ketika dan selepas menaiki kenderaan.

Kedua 2
Yang banyak ushar blue atau bahan pornografi tu, banyakanlah layari lawan web I LUV ISLAM atau ZAHARUDDIN.NET atau Tanyalah Ustaz pastu ramai-ramai follow Ustaz Zaki. KEJAR FOLLOWER! harharhar!

Ketiga 3
Yang banyak Blogging tu, sudahlah! Membazir masa saje tahu tak??! Pergilah buat Solat Hajat ke, Solat Istikharah untuk pemilihan bidang dalam melanjutkan pelajaran ke.

Keempat 4
Yang banyak kejar duit tu, jangan lupa ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara.

Kelima 5
senang ceritalah! Weyh! Korang jaga-jagalah diri masing-masing itu. Kalau sayangkan diri sendiri, jangan ah buat bende2 karut! Okey? Dengar tak?
Itu sahaja daripadaku. Sekian, terima kasih! Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera!

Yang Benar,
Justin Bieber :D

p/s: Cuba tekalah saya, kalau korg tahu saya siapa.

5 comments:

Anonymous said...

hahahaa..aku rse kaw yg number 2 tu kan boy ? hahahhaahahhahah

Pijisketch said...

Ini semua bala, bala...

ust amir said...

teruskan berusaha dengan doa selagi tak keluar result tu. moga semua selamat mengambil result nanti. datang sekolah jaga penampilan diri. urus diri baik2. Tak hensem macam ustaz tak apa tapi smart /... ok jumpa lagi. rindu ustaz dengan kalian semua. terima kasih yang datang waktu hksbp baru ni.

Shazreel Amir said...

@Atik: Harharhar..HOISH!!! Agak2 sikit! Malulah aku...kuikuikui

@Khafizi: Hahhhhh???

@Ustaz Amir: Terima kasih Ustaz! Doakan kami semoga dapat PERGGGH!! dalam keputusan SPM nanti..

Muhamad Zayani Syazwan said...

waaaaaahhhh! Ustaz Anuar tetap cool dan hensem macam dulu! hahaha~ Rindu. =0

Post a Comment