16.3.11

Cara Nak PERGHHH! Kan lagi Penampilan Time Ambil Result SPM!

Hosh! Assalammualaikum w.b.t.! Salam Sejahtera kepada Semua Warga Enigma 0610! Dan tidak lupa juga kepada Guru-guru yang telah mendidik kami sewaktu sekecil-kecil cili api sehinggalah dah besar jadi serupa itu betul-betul macam api.

P/S : Bila jadi api ni kan, asal org cakap sikit, bagi nasihat je mesti nak melawan..

*Perghhhh! Starting bunyi macam dah gempak je entry kali ini...

Dan Assalamualaikum dan Salam Sejahtera juga kepada Pembaca Setia Blog ini walaupun followersnya cuma ada 35 orang je..

Harharharhar! Monotonous, Blog Si Hazim Sudin dan ! Pijisketch pun lagi ramai!! Apetah lagi Hari2 Ku..

Harharhar! Kene bahan lagi si Muhd Syafiq! Just kidding okay! :))

Saya Boyak,

Tadi kebetulan Boyak terjumpa baju..

Yaaaa!! Baju apa mesti awak semua tak tahu kan? Kannn? Dan itulah tiba-tiba Boyak terniat dan bernekad yang Boyak nak bagi tahu awak-awak sekarang ini..

Stooopppp!! Choooppsss!! Kejapp! Kejapp!

PERHATIAN!
Jangan rasa janggal dengan entry kali ini..

*Boyak pun sambung menulis pula...

Boyak tadi terjumpa baju berkengan panjang, seluar panjang,
Tapi di belakang lain citer macam Monster!,
Cabut kening ada Tatu di balakang dia!
Pakai make-up, pakai lipstik punya tebal!
Macam MOMOK! Macam MOMOK!

Arggghhhhh! Ni malas ni! Asal coret je mesti nak campuradukkan dengan unsur-unsur dan elemen-elemen HIBURAN masa kini..

Almaklumlah..Boyak kan dah macam Ala-ala KOREA sikit dan terpengaruh pula dengan BIEBER FEVER..

Muaaaahhhh!!!  <3
Yekkkksss! Auuuuwwww!! *Boyak tersengih keseorangan

Ok! Tadi Boyak terjumpa baju berlengan panjang, kaler Meroon! Bukan Merong yer! Maklumlah sekarang ni awak-awak  mesti dah terpengaruh dgn citer Hikayat Merong Mahawangsa kan?? Alaaaa adik beradik Merong TITIwangsa, SETIAwangsa dan WangsaMAJU!


Harharharhar*Boyak rasa lawak sebab tu Boyak gelak sendiri. Tapi bagi awak semua tak tau laaa..-.-

Tadi Boyak kan..dia kan..jumpa Baju Batik Sekolah! *Cehhh! Macam budak tadika pulak!

Mesti dalam hati awak semua menyirapkan? Mesti dalam hati awak semua ada cakap camni kan?

"Cehhh! Ingat kot apalah tadi! Buat penat je baca!"

Kannn? Kann?

Boyak terjumpa pun sebab tadi tengah check-check dan fit in baju untuk keluar pergi SUNWAY PIRAMID esok..

Wheeeeeee~~Whaaaaaa~~

So, aku nak merayu pada hampa semua... *Cewaahh! Macam Fakhroul Rodzi pulak*

So, Boyak nak ajak awak semua pakat-pakat pakailah baju Batik Sekolah Kita.

Maksud saya Baju Batik Sekolah anda time ambil result SPM pada 23 March 2011 nanti..

Macam Dewan Bahasa dan Pustak (DBP) ada cakap..

"Bahasa Menunjukkan Bangsa"

Oleh itu lahirlah lagi "Bahasa Jiwa Bangsa"

Tapi itu DBP, bukannya Boyak

Boyak cakap macam ini...

"Baju Batik Melambangkan Sekolah"

Oleh itu lahirlah entry ini untuk dicoret dan postkan. Even dalam Monotonous juga.

Macam PK HEM sekolah saya iaitulah Tn. Haji Amir bin Berau bercakap camni dalam entry Hati-hatilah Anda!

"Datang sekolah jaga penampilan diri. urus diri baik2. Tak hensem macam ustaz tak apa tapi SMART"

Tapi awak semua janganlah terpengaruh dengan lagu "Baju Batik Melayu" nyayian Saloma, kalau tak silap Boyak lahh..

Bunyi lagu itu lebih kurang macam ini. Tapi ini cuma chorus saja..

Baju batik pakaian tradisional melayu,
Tapi sayangnya tak boleh pakai selalu. *ulang sampai lidah tergeliat :p


Okaylah! Senang ceritalah kan..

Cuba korang tengok gambar-gambar budak pakai Baju Batik Sekolah mereka..

Say bukan GAY!

Anda Fikir Mereka HOT?

Bagaimana dengan ini pula? HOT?

Apa pandang2 ada hutang?

Ceriang! Macam Kanak2 Ribena!

Amacam?  SMART tak???? Tolonglah cakap SMART ataupun SOMART ke...

Jadi macam mana? Terasa nak pakai tak?

Sekarangnya semuanya terserah di tangan anda..

Ada baju pakai, tiada baju jangan pakai..

Kalau nak bagi nama Batch awak semua tu dengar macam PERGHHH! je kan..

So, apa lagi? Buatlah Pembaharuan!

Senang citer macam ini jelah..

Kalau awak semua sayangkan sekolah awak, awak pakailah baju batik sekolah awak untuk meraikan hari yang penuh kegembiraan dan suka dan duka di sekolah anda nanti...

Sekian sahaja daripada Boyak! Assalammualaikum w.b.t! Salam Sejahtera!

Sekian, terima kasih!

Yang benar,
Boyak Bieber..:D

Kredit Foto: Profil Piji dan Arham

9 comments:

Pijisketch said...

harhar.. dah macam blog sendiri lak XD

Shazreel Amir said...

harhar..tulah pasal...ADMIN pulak tuh..hahahaha

aKiRa LiL said...

justin bibir !!!
;p

Encik Harith Alhaj said...

haha. tapi baju batek aku dah kasi orang lahh. haha

Azaz Zaza said...

aku AGAK menyokong cadangan BOYAK!!JOM pakai batik sekolah!!!

Shazreel Amir said...

@Akhiar: Kenapa? Bibir ku menawan? harhar :D

Shazreel Amir said...

@Triplee H: tulah kau harith! sayang sgt kat juniors kau!! Hahaha

Shazreel Amir said...

@Arham Munir: JOM!! Yes ade jugak yg sokong!

Anonymous said...

Gaban.....nie baru lah entry....ade byk idea gile2 bukan cam ko punye,,,,, klise!!!!

Post a Comment