2.1.11

satu kenangan terindah

teropong-teropong... mari lihat apa budak-budak enigma buat...
ada yang bekerja siang malam titiskan keringat menambahkan debit wang....
untuk beli barang keperluan, tambahkan wang poket untuk jalan-jalan dan simpanan masa depan...
adjust-adjust.....
yes jumpa... ada yang tengah ambik license driving....
bila ad license, senanglah... boleh pergi makan angin dengan awek senang,
boleh lawat sbpisb untuk lawan ragbi,
boleh jimatkan wang untuk perkhidmatan awam,
boleh kerek-kerek dan dapat cop lelaki macho...
 
maaf, gambar seksi sikit...

ada pula yang ligat bersukan, tambahkan energy dan stamina...
siap daftar kat fitness centre.. badan mesti turve...
maklumlah Malaysia kan baru menang piala suzuki...
ada pula yang sibuk belajar masak...
telur goreng, maggi, nasi goreng, air jerang semua dah master
mungkin persediaan untuk 7 tahun lagi....
abang masak apa tuh??? bau lazat jer...

ada pula yang masih bercita-cita nak pulang ke sekolah... nak lepaskan rindu...
pelik-pelik..
ada yang sedang bergiat cergas dalam bidang hiburan.....
five somes bakal keluarkan single pertama mereka...
ada yang sedang berkhidmat untuk negara... chaiyok!!
ganbatte kudasai!! Kyanpu de sutekina ichi-nichi o sugosu
anda boleh guna google translate.... hehe

yang pasti, mereka budak enigma pasti berfacebook.....
taknak miss worldwide news la katakan...

jadi walau apapun perasaan kamu semua.....
rasa gembira sebab dapat beribu followers di blog...
rasasedih sebab tak dapat main congkak dengan adik yang bersekolah..
rasa risau menunggu keputusan spm...
feeling jiwang bila tonton buzzer beat..
rasa tersentuh bila jatuh tersungkur digelak orang awam...
janganlah kamu lupakan memori yang kita pahat dan ukirkan bersama
suka duka, ketawa, menangis sama-sama,
kutuk mengumpat dan gosip-gosip di katil,
sepak teranjang di setiap penjuru tubuh badan, 
jerit menjerit gaduh laki perempuan
wah sedih-sedih... sediakan tisu untuk aku!!


p/s: kau boleh nangis juga

2 comments:

Khafizi AmatNoh said...

aku suke ape yang kau tulis :)

Encik Harith Alhaj said...

haha smart ~!!

Post a Comment